Blog: Sneltrein of boemeltrein?

Sneltrein of boemeltrein?

De dagen zijn als een rit in de trein. Op volle snelheid flitst alles snel aan ons voorbij. De snelheid van de trein laat je scherp of wazig zien aan wat er aan je voorbij gaat.

Door: Annelies Voss

Als de trein hardt rijdt, zie je alles als een flits voorbij gaan. Zodra de snelheid vertraagt zie je de dingen steeds duidelijker. Dat geldt ook voor onze aandacht. Als we vertragen en met aandacht luisteren en kijken, missen we niet de kleine dingen in ons leven. 

Als je beseft dat je met ècht luisteren, zonder afleiding, je volledige aandacht kunt geven aan het moment of de persoon dan heb je pas ècht zicht op wat er om je heen gebeurt. Blijf je in de sneltrein zitten, dan blijven alle dingen vaag en merk je niets bijzonders op. Zet jezelf af en toe in de boemeltrein, zodat je bewust kan kijken, luisteren en genieten!

Reacties zijn altijd welkom.

Liefs Annelies

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen website.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl