Groene Pluim voor P. Jansen Installatietechniek

BERGEN OP ZOOM – Als twaalfde bedrijf in Nederland, en als vierde in Bergen op Zoom, heeft Piet Jansen vandaag de Groene Pluim overhandigd gekregen. De duurzaamheidsaward werd uitgereikt tijdens de netwerklunch Energy on Tour/Winst door Duurzaamheid.

P. Jansen Installatietechniek heeft zich in vijfentachtig jaar ontwikkeld tot een breed georiënteerde totaalinstallateur. De opa van de huidige directeur was smit en verzorgde constructiewerk in Bergen op Zoom en omgeving. De bijbehorende winkel werd door oma bestierd. In de winkel werden onder andere kolenkachels verkocht en later ook stadsgaskachels en aardgaskachels. De winkels waren in eerste instantie op drie plaatsen in Bergen op Zoom gevestigd en werden later gecentraliseerd naar één grote locatie van 1000 m2.

Flink gegroeid

Na de crisisperiode in de jaren ’80 heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld tot een combinatie van installatieservice, renovatie, onderhoud en verkoop. Naast kwalitatief hoogstaande materialen heeft P. Jansen Installatietechniek ook professioneel advies en uitgebreide kennis in huis voor bedrijven én particulieren. Daarom weten ook woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, industrie, (semi)overheid en aannemersbedrijven uit de hele regio de weg naar dit Bergse bedrijf te vinden.

De installateur verzorgt middels onderhoudscontracten in ca. 19.500 woningen het preventieve onderhoud en het oplossen van storingen aan cv-ketels en warmwatertoestellen. Er vallen tevens heel wat scholen, verzorgingstehuizen, kerken, hotels, sportgebouwen en collectieve woongebouwen onder de verantwoordelijkheid van deze specialisten. Ook afstandsbeheer en webhosting van regelinstallaties behoren tot het dienstenpakket. Het is al met al en modern bedrijf en een koploper waar het duurzame energie betreft.

Het begon als hobby…

Uit het juryrapport blijkt dat P. Jansen Installatietechniek De Groene Pluim heeft ontvangen omdat het bedrijf altijd is blijven innoveren en wil verduurzamen. Ook medewerkers worden daar in meegenomen en dragen die gedachte actief uit. “Duurzaamheid zit in de genen van Piet Jansen”, valt in het rapport te lezen. Het stamt al vanuit de tijd dat van kolen op gas werd overgegaan, meldt de jury: “Wat begon als hobby is uitgegroeid naar een koploperschap op kennis op het gebied van duurzame energie en energietransitie. Dit duurzame denken heeft zich ook verbreed naar andere terreinen, zoals personeel en productie.” De Groene Pluim werd overhandigd door wethouder Andrew Harijgens en voorzitter Peter van den Eijnden.

Over de Groene Pluim
De Groene Pluim is een stimuleringsprijs op gebied van duurzaamheid en een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland. Bedrijven die zich aanmelden worden door een onafhankelijke accreditatiecommissie gescreend. Punten waarop getoetst wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen. Hiermee wordt bijgedragen aan het bereiken van de Sustainable Developments Goals, die de VN heeft opgesteld.

Foto: secretariaat De Groene Pluim, Bianca van Poppel