BSD meldt klachten over lukraak geparkeerde campers en aanhangers

BERGEN OP ZOOM – Met een hele fotoserie toont BSD’er Louis van der Kallen aan dat het in ieder geval geen incidenten te noemen zijn. Op allerlei plaatsen in de gemeente staan caravans, aanhangers en andere transport- of recreatiemiddelen die daar niet horen.

De BSD-fractie krijgt geregeld klachten, schrijft Van der Kallen, van inwoners die soms wel maanden tegen een geparkeerde camper of bakwagen aankijken. Met name op de Boulevard en De Plaat is het vaak raak blijkbaar. Dit hoort en mag niet in woonwijken, vindt de partij. Er wordt zelfs in plantsoenen gestald.

Hotspots

Van der Kallen spreekt er in een brief het college op aan. “Soms staan campers maanden op één plek”, schrijft hij. “Uit de bijgaande foto’s blijkt ook dat dit soort objecten op of deels over gemeentelijke plantsoenen staan waardoor het gemeentelijk onderhoud gehinderd wordt.” Hij doet als suggestie eens te bezien of het parkeerbeleid kan worden aangepast en gehandhaafd, zeker op de ‘hotspots’ waar het vaak of zelfs structureel mis is.

Foto's: (via) BSD