BSD valt Stadsmakelaar aan

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Piet van den Kieboom richt in een pittige brief de pijlen op de Bergse Stadsmakelaar, een initiatief van de gemeente. De aanbieder van kantoorruimte, bedrijfspanden, woningen en kavels zou beginnende ondernemers bewust afhouden, is de grootste klacht.

Van den Kieboom schrijft dat De Stadsmakelaar beginnende ondernemers met een kluitje in het riet zou sturen. Daarover heeft zijn partij meerdere klachten ontvangen. Of die ook van meerdere starters komen, wordt uit het schrijven niet duidelijk.

Opties zonder einddatum

Het raadslid vertelt over een verzoek van een belangstellende ondernemer om een pand te mogen bezichtigen, dat niet werd gehonoreerd. Er zou over de locatie al worden onderhandeld en dat geldt blijkbaar voor een groot deel van het aanbod. “Sterker nog”, schrijft de BSD’er. “Over slechts twee van de aangeboden panden zou nog niet onderhandeld worden.”

Er zijn zelfs al opties verstrekt, weet hij te melden, die geen einddatum hebben. “Dus belangstellenden moeten dan maar lijdzaam afwachten of er ooit nog onderhandeld kan worden over een eventuele aankoop.” Hij is bang dat het een ontmoedigingsbeleid is dat ondernemers juist wegjaagt en wil opheldering van het college van B en W over de gang van zaken en werkwijze van De Stadsmakelaar.

Stockfoto: Pixabay/Robert Owen-Wahl