BSD voelt college van B en W aan de tand over lantaarnpaal

BERGEN OP ZOOM – Louis van der Kallen heeft een brief aan het college verzonden over een kapotte lantaarnpaal op de Noordsingel. Die is in juli beschadigd geraakt door een aanrijding en nog steeds niet gerepareerd. “Omwonenden verdienen onderhand wel enige reactie of uitleg!”, schrijft de BSD’er.

De betreffende straatverlichting werd op 16 juli kapot gereden, volgens Van der Kallen door een auto die er met grote snelheid tegenaan knalde. De lantaarnpaal doet het sindsdien niet meer en er zouden al de nodige meldingen over zijn gedaan. Het enige dat tot nu toe gebeurde was dat er een sticker op is geplakt met de tekst: “Deze schademast is reeds bekend en wordt op korte termijn gerepareerd.” Dat is echter nog altijd niet gebeurd en de BSD wil weten hoe het zit; “Wat betekent ‘binnenkort’ of op ‘korte termijn’ voor de gemeente?”

Niet het enige voorbeeld

Het voorval is exemplarisch voor Van der Kallen, die in zijn brief aangeeft steeds vaker klachten te horen over kapotte en gebrekkige zaken als wegen, fietspaden, vijvers, openbaar groen, straatmeubilair en dergelijke. Maar ook over wat er wel of juist niet gebeurt als mensen dit melden, bijvoorbeeld via de BuitenBeter app.

Foto's: BSD