Bulgaarse winkeldieven aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – De politie hield zaterdagmiddag drie buitenlandse mannen (24,27 en 30 jaar) aan, nadat er in hun auto veel gestolen spullen werden aangetroffen. Winkeliers hadden hen al eerder op de korrel en informeerden elkaar en de politie.

Vorige week reageerden winkeliers in Rucphen attent op onderlinge meldingen dat er in verschillende winkels in de omgeving pogingen tot diefstallen waren gepleegd door mensen, die mogelijk in verband gebracht konden worden met mobiel banditisme. Hierbij gebruikten zij een onderlinge app-groep, waarbij zij elkaar waarschuwden voor het drietal. Zij maakten foto’s van het drietal en wisten het voertuig te fotograferen. Desondanks wist het drietal toch wat diefstallen te plegen en werd de politie ingeseind.

Aanhoudingen

Afgelopen zaterdag zag Bergse agenten het eerder in Rucphen gefotografeerde voertuig rijden over de Rooseveltlaan. In de auto zaten drie Bulgaren met Turkse identiteitsbewijzen. Zij spraken de Roemeense taal. Op het voertuig zat een gestolen Engels kenteken, waarover met stift een Pools kenteken was geschreven. In de auto lag het vol met tassen cosmetica, kleding en schoenen met verwijderde veiligheidslabels en huishoudelijke zaken als pakken koffie. Zowel de auto als de goederen zijn in beslag genomen.

Herkenning

De politieagent herkende alle inzittenden van de eerder gedeelde foto’s van de winkeliers. De drie verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Samen met de recherche wordt er gekeken voor welke diefstallen zij verantwoordelijk zijn. Eén van de verdachten moet nog voor 16 dagen in hechtenis vanwege eerdere winkeldiefstallen.

Bron: Politie.nl