Burgemeester Petter sluit theehuis Gueliz

BERGEN OP ZOOM – Burgemeester Petter sluit per 1 januari 2018 theehuis Gueliz aan de Prins Bernhardlaan. De sluiting duurt zes maanden. Aanleiding hiervoor is het aantreffen door de politie van een grote hoeveelheid softdrugs. 

Bij een controle op 17 april van dit jaar trof de politie een grote hoeveelheid softdrugs aan. De politie onderzocht het theehuis naar aanleiding van verschillende meldingen over het vermoeden van drugshandel en een verklaring van een verdachte. Die gaf in een politieonderzoek aan dat hij de hennep die hij in zijn bezit had, hier gekocht had. In het theehuis werden twee boodschappentassen met henneptoppen en gedroogde hennep aangetroffen. Gezien de hoeveelheid softdrugs gaat de burgemeester ervan uit dat de softdrugs bestemd was voor verkoop, aflevering of verstrekking.

Volledig ontoegankelijk

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet gelast de burgemeester daarom om het theehuis voor 6 maanden te sluiten. De eigenaar moet ervoor zorgen dat het pand volledig is afgesloten en dat het niet betreden kan worden. Als die daaraan geen gehoor geeft, laat de burgemeester het pand op kosten van de eigenaar dichtplanken en verzegelen.

Bergen op Zoom kent strikte handhaving van de Opiumwet om handel in drugs in woningen en lokalen tegen te gaan. Deze vormt een ernstige aantasting van de openbare orde, de veiligheid en de volksgezondheid, vindt de gemeente. Dit jaar legt de burgemeester voor de derde keer deze maatregel op.

Stockfoto: Pixabay/Brent Barnett (futurefilmworks)