Carlo van den Aarsen stopt als Bergs SP-raadslid

BERGEN OP ZOOM – Lang heeft zijn lokale carrière als SP-raadslid niet geduurd, en eigenlijk ‘schuurde’ het al toen hij lijsttrekker was. De praktijk gaf aan dat het inderdaad te veel van het goede is, daarom stopt Carlo van den Aarsen als vertegenwoordiger van de socialisten in de raad. Maar weg is hij hier zeker niet.

Van den Aarsen heeft een baan als beleidsmedewerker in de Tweede Kamer. Op de website van de SP legt hij uit dat de lange werkdagen en bijbehorende dagelijkse reistijd maar moeilijk te combineren zijn met het raadswerk in Bergen op Zoom. Hij kreeg van zijn partij alle ruimte om het toch te proberen, schrijft hij, maar de mentale druk die dat opleverde zorgde voor te veel stress. De SP’er wil een burn-out vóór zijn, bovendien vindt hij dat het hem niet voldoende lukte om tijd vrij te maken voor contact met de inwoners van de gemeente. Voldoende redenen om te stoppen als raadslid, valt te lezen.

Geen afscheid

Van afscheid is geen sprake, meldt Van den Aarsen. Hij blijft betrokken bij de afdeling maar dan op de achtergrond. Hij laat weten blij te zijn met de steun en het begrip voor zijn beslissing en wil zich in blijven zetten voor een lokaal SP-geluid. Zijn opvolger in de raad wordt Theo de Jong, nu nog duoraadslid. In een korte telefonische reactie liet Carlo weten dat nog niet besloten is wie de nieuwe ‘duo’ wordt. Hierop komt de afdeling binnenkort terug.

Foto: SP Bergen op Zoom / Facebook