CDA: Al die aandacht voor Bergse binnenstad is mooi maar hoe zit het met Halsteren?

BERGEN OP ZOOM – CDA raadsleden Annette Stinenbosch en Erik Verbogt hebben een brief geschreven naar het college van B en W. Ze complimenteren de gemeente met de aanpak van de binnenstad maar stellen ook kritische vragen over het feit dat andere winkelgebieden onderbelicht blijven of zelfs met nieuwe hindernissen te maken krijgen. Met name in Halsteren moet direct actie worden ondernomen, zo stelt het schrijven.

De CDA-fractie verwijst naar de in juli vastgestelde structuurvisie over detailhandel, waarin is afgesproken dat alle verzorgingsgebieden goed moeten worden voorzien. Dat komt volgens Stinenbosch en Verbogt niet bepaald uit de verf bij het parkeerterrein naast Albert Heijn in Halsteren. Dat is namelijk afgesloten en dit zorgt voor overlast, alsus de briefschrijvers. Ze reppen zelfs van 'een ontwikkeling die de leefbaarheid afbreekt'. Het zou slecht zijn voor de daar gevestigde winkels, die bang zijn dat het klanten kost. Het CDA vreest daardoor weer dat er op termijn bedrijven vertrekken uit de Dorpsstraat.

Gevaarlijke capriolen

De afsluiting heeft meer gevolgen, zo valt te lezen. Het zorgt voor gevaarlijke capriolen van weggebruikers, waaronder van vrachtverkeer dat achteruit terug moet rijden. Volgens de christendemocraten was deze situatie bovendien gekoppeld aan plannen behorende bij de Wittenhorst en die zijn pas voor een latere fase. Daarom is er geen enkel begrip voor de huidige afsluiting, die leidt tot veel gemopper onder bewoners en ondernemers. Het CDA wil zo snel mogelijk tekst en uitleg en liever nog een opschorting van de afsluiting of zelfs een andere oplossing waardoor de verkeersdoorstroom niet wordt onderbroken.

Foto's: CDA Bergen op Zoom