CDA bezorgd over waterstand Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM – Namens het CDA heeft fractievoorzitter Annette Stinenbosch vragen weggelegd bij de gemeente over het waterpeil in de Binnenschelde. Dat staat veel lager dan gebruikelijk. Slecht voor de uitstraling en vervelend voor de recreanten, aldus het raadslid.

De Binnenschelde bij Bergen op Zoom lijkt droog te vallen, constateert het CDA, aangezien de waterlijn zich behoorlijk aan het terugtrekken is. “Waarschijnlijk is dit omdat er vanwege blauwalg geen water ingelaten kan worden”, schrijft Stinenbosch.

Ze vindt het een slechte zaak; “Aangezien we onze stinkende best doen als gemeente om juist de Binnenschelde aantrekkelijker te maken voor waterrecreatie.” Daarom vraagt ze de gemeente of het mogelijk is om op korte termijn nog te maaien. Veel watersporters zouden last ondervinden van het fonteinkruid, met name omdat de waterstand absurd laag is. Bovendien komt het de beleving van de Binnenschelde niet ten goede. Wat haar partij betreft wordt het waterpeil weer zo spoedig mogelijk verhoogd.

Foto’s: CDA Bergen op Zoom