CDA presenteert voorgelezen versie van verkiezingsprogramma

BERGEN OP ZOOM – In de Bergse bieb is woensdagmiddag een uniek initiatief gepresenteerd. Het CDA heeft het lokale verkiezingsprogramma uitgebracht als gesproken audiofragmenten, en niet alleen voor blinden en slechtzienden.

Natuurlijk zijn mensen met visuele beperkingen zeer geholpen met deze vorm van politieke presentatie. Namen Stichting WéViGé was Jan van Pul aanwezig om van Annette Stinenbosch en Stefaan Verheugt een exemplaar te ontvangen. Ook Bergenaar Kees Spikker kreeg er een aangeboden. Beiden gaven ze aan erg blij te zijn met de actie van het CDA. Het maakt geïnformeerd raken over politieke standpunten een stuk eenvoudiger en aangenamer. Kiekie Peijs van het Taalhuis, dat zich met name richt op mensen met een lees- en taalachterstand, was ook erg gecharmeerd van het idee. Al snel klonk de oproep dat ook andere partijen dit voorbeeld best mogen volgen.

Handig voor iedereen

Toch is de door Dion Dietvorst ingesproken tekst niet alleen handig voor mensen met lees- of zichtproblemen. De via een cd maar ook op de CDA-website te beluisteren inhoud maakt het voor iedereen mogelijk om op het gemak kennis te nemen van het betreffende verkiezingsprogramma. Best handig eigenlijk, als je ondertussen ook met andere dingen bezig bent, is de overtuiging van de CDA'ers. De cd is aan te vragen via e-mail.