Column: Een ode aan de vrouw

Een ode aan de vrouw

Als mannen zouden moeten trouwen met de vrouw die zij verdienen, zou het mijns inziens een zooitje zijn, ja toch? Het is alleen maar omdat vrouwen in relaties altijd meer liefde geven dan ze beloven, waardoor er balans ontstaat. Daarom denk ik dat het goed is dat minister van Engelshoven de bedrijven bij naam heeft genoemd waarbij vrouwen weinig topfuncties bekleden.

Door: Vollkan Tasdan

Ze is er klaar mee, emancipatieminister Ingrid van Engelshoven, die zelf aangeeft dat Pechthold bewust vrouwen heeft aangewezen voor hogere functies bij D’66. Volgens de wet moeten bedrijven die de norm van 30 procent topvrouwen halen in 2020. Vandaag, tijdens de internationale vrouwendag, waar ik persoonlijk een hekel aan heb, gaat ze nog eens de bedrijven aan de schandpaal nagelen.

Dat wij in 2019 nog zo'n dag moeten organiseren vind ik jammer. Naast het feit dat iedereen dondersgoed weet dat vrouwen nog steeds worden achtergesteld, is het misschien beter de mindset van mannen te veranderen. Een internationale mannendag om hen eens flink toe te spreken over hoe het beter kan. Beter ja, want de eindeloze kritiek die wij nu hebben op de volksvertegenwoordigers, dat zijn vooral mannen, de veroorzakers van oorlogen? Mannen, het vaakst in aanraking met de politie? Mannen!

Tijdens de carnavalsperiode zijn er ook steeds meer Brabantse dames die eisen dat er meer vrouwen prins of nar worden, fantastisch! Vrouwen zijn creatiever, emotioneler en doen graag iets voor de samenleving, zonder er per se zelf beter van te worden. Ken je Hotel Mama? 24 uur open! Liefde voor en van onze moeders is altijd onbeschrijfelijk!

Van Engelshoven neemt een goede stap om al deze talentvolle vrouwen op gelijke hoogte te stellen met mannen. Mannen voelen zich goed bij vrouwen die hen gelukkig maken en dat kan dus als zij hogere functies krijgen, geweldig. Alleen vrouwen moeten dan niet de fout maken om een betere man te willen zijn, maar de kans pakken om te laten zien hoe het ook kan. Er zullen altijd mannen zijn die liever willen dat de vrouw haar mond houdt, kus haar dan zoveel mogelijk, dan praat ze niet maar geef je wel de liefde die zij verdient.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl