Corry Elzakkers krijgt hulp van Plein de Vie bij presentatie boek

BERGEN OP ZOOM – Het zijn geen definitieve memoires, in haar te verschijnen bundel 'Wat Waait Het Hard…'. Het zijn verhalen uit haar leven, die ze eigenlijk op ging schrijven omdat mensen haar zeiden dat die herinneringen het waard zijn. Vrijdag wordt het gepresenteerd en daarbij krijgt Corry Elzakkers onder meer hulp van Alice Potter-Stolwerk en Romano Groffen.

Dik 80 pagina's, wordt de bundel met verhalen die variëren van jeugdherinneringen tot recente gebeurtenissen. De titel slaat op een kinderliedje dat ze als klein meisje zong. Corry vertelt over hoe haar vader in de oorlog weigerde voor de bezetter te werken bijvoorbeeld, en over de onderduikers in huis. Ze beschrijft ook haar eigen latere werk, in de buurt- en wijkhuizen, waar ze vooral de lastige en baldadige jeugd in het gareel probeerde te krijgen. Het liefst in haar eigen wijk Borgvliet, waar ze geboren en getogen is en nooit weg wil.

En natuurlijk gaat het over haar band met de Poolse stad Szczecinek en 'haar' daarvoor opgerichte Stichting Floriana, waar Corry 27 jaar lang bestuurder van was. Het zal niet verbazen dat de opbrengst van de boekverkoop voor die stichting is, die het geld keihard nodig heeft om Poolse kinderen een mooi verblijf in Bergen op Zoom te kunnen bieden.

Volop hulp en oude bekenden

De presentatie vindt plaats in de bieb, en de organisatie ervan krijgt Corry aangeboden van Plein de Vie. Alice Potter-Stolwerk en Romano Groffen, de mensen achter deze evenementenorganisatie, verzorgen dit kosteloos in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemerschap. En dat is niet de enige hulp die de kersverse auteur kreeg. Corry: "Ik heb bij het schrijven veel gehad aan Roel Soffers, die me allerlei adviezen en tips gaf. Er gaat ook een tolk voor een Poolse versie zorgen. Bij de presentatie neemt oud-buurtgenoot Jan Dua de rol van spreekstalmeester op zich en Sonja van der Weegen komt zelfs een lied voor me zingen dat ze speciaal hiervoor schreef." Elzakkers is duidelijk verguld met al die hulp en mooie gebaren.

Het boekje gaat €9,95 kosten en zal onder meer verkrijgbaar zijn bij boekhandel Quist, Rookshop de Schelde, Bakker Groffen en bij Corry zelf. De presentatie op vrijdag de 27e, in de bibliotheek aan de Kortemeestraat, is van 18.00 tot 19.00 uur voor genodigden. Vanaf 19.00 uur zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. De boekjes zijn dan natuurlijk meteen te koop.