Cruiseschip Zonnebloem meert aan in Thedorushaven

BERGEN OP ZOOM – Woendag rond de middag meert MPS de Zonnebloem aan in de Bergse haven. Het volledig aangepaste passagiersschip brengt bijna 70 vakantievierders en zowat evenveel begeleiders naar de stad, onder meer voor rondleidingen, een lezing en natuurlijk genieten van het goeds dat de Markiezenstad te bieden heeft.

Er is een middag- en avondvullend programma voor 69 vakantiegangers (waaronder 25 rolstoelers) en 63 begeleiders. Ze gaan vanaf ongeveer 13 uur met shuttlebusjes naar de Binnenplaats van Het Markiezenhof, voor een stadwandeling en bezichtigingen van De Maagd en Sint Gertrudiskerk. De inwendige mens wordt natuurlijk ook niet vergeten. Op de Grote Markt gaat het gezelschap genieten van een drankje en Bergse Bastaert. Dan is er tevens tijd voor gezellig shoppen, het centrum verder verkennen of gewoon lekker op een terras blijven genieten.

's Avonds wordt aan boord nog een presentatie gegeven met foto's van Bergen op Zoom en omgeving. Deze wordt verzorgd door de gidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten, die ook de rondleidingen van het middagprogramma voor hun rekening hebben genomen.

Foto: website Nationaal Bureau de Zonnebloem (met vriendelijke toestemming)