Dominique Hopmans (VVD) heeft oplossing parkeerprobleem centrum

BERGEN OP ZOOM – Eén van de terugkerende klachten over parkeren in en om de binnenstad is het tekort aan plaatsen voor bewoners. VVD-raadslid Dominique Hopmans komt met een plan dat dit probleem grotendeels op zou kunnen lossen.

Geregeld krijgen leden van de VVD-fractie te horen van binnenstadbewoners hoe frustrerend het kan zijn om een parkeerplaats te vinden als ze ’s avonds thuiskomen van hun werk. Ze zijn soms wel een kwartier op zoek, meldt Hopmans. Eerder ingevoerde maatregelen om het beter te reguleren lijken eerder een omgekeerd effect te hebben. Hij vindt het te makkelijk om dit af te doen als problematiek die nu eenmaal hoort bij wonen in de binnenstad en heeft een idee dat op meerdere vlakken hout snijdt.

Vitale binnenstad

Om het wonen in het centrum aantrekkelijk te houden vindt de VVD het belangrijk dat ook bewoners het er naar de zin hebben en houden. Ze zijn mede “bepalend voor de vitaliteit van onze binnenstad”, aldus raadslid Hopmans. Hij stelt voor om parkeergarage Achter de Grote Markt te gaan inzetten als oplossing voor een deel van het probleem. Er wordt voor 2,8 miljoen aan verspijkerd omdat het in niet al te beste staat verkeerd en de ruimte wordt maar beperkt gebruikt. De bezettingsgraad is zo’n veertig procent. Waarom dan die plaats niet beschikbaar maken voor de binnenstadbewoners?

Meerdere vliegen in één klap

De VVD’er denkt dat het idee meerdere doelen kan dienen. Het verlicht de parkeerdruk in de straten, maakt wonen er weer wat aangenamer en een vollere parkeergarage geeft een beter aanzicht. De ruimte is ’s avonds vaak nog leger dan overdag. Hij stelt dus voor om in een deel van de garage  mensen met een parkeervergunning toe te staan hun auto voortaan hier plaatsen. Daar moet mogelijk een nieuw soort abonnement voor worden bedacht maar dat lijkt de fractie een formaliteit waar uit te komen is.