Dr. Brass sluit benefietconcert ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’ af

BERGEN OP ZOOM – De organisatie van benefietconcert ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’, ten bate van Hospice De Markies, heeft de energieke band Dr. Brass weten te strikken als slotact. De kaartverkoop start op zaterdag 2 september.

'Guus de Waal – Het Slotakkoord' is een benefietconcert dat geld in gaat zamelen voor hospice De Markies, maar is tevens bedoeld om het leven te vieren. In het programma onder meer een optreden van een enorm gelegenheidsharmonieorkest, samengesteld uit 70 Bergse muzikanten en onder leiding van dirigent Jasper de Waal. Daarnaast spelen er muzikanten en solisten van nationale en internationale faam, waaronder top-jazzpianist Jasper Soffers, vioolvirtuoos Jeroen de Groot en meestertrompettist Frank van der Poel.

Jonge honden

Mooie afsluiter wordt de Tilburgse jonge-honden-band Dr. Brass, die inmiddels door het hele land naam heeft gemaakt met spetterend optredens. De band heeft op basis van de traditionele New Orleans muziek een geheel eigen sound ontwikkeld.

Bericht gaat verder onder deze video.

De losse kaartverkoop voor ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’ gaat zaterdag 2 september van start. Kaarten zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:

  • Bergse Dumphal
  • Bakkerij Van Oers (Bergse Plaat)
  • MCD Supermarkt
  • Rookshop De Schelde
  • VVV Brabantse Wal
  • Bakkerij Bogers (Halsteren)

Het benefietconcert is een initiatief van Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal. Zij waren tijdens de laatste dagen van hun vader diep getroffen door de zorg en de menselijkheid die hij in hospice De Markies mocht ontvangen en besloten wat terug te doen voor het hospice.

Essentieel

De opbrengst van concert en veiling gaat naar Stichting Vrienden van Hospice De Markies. De feitelijke zorg in Hospice De Markies wordt betaald door de overheid, maar voor alle andere noodzakelijke voorzieningen, zoals inrichting, materialen en onderhoud is de instelling geheel afhankelijk van sponsoring en vrijwillige bijdragen. En het hoge niveau van zorg kan alleen gerealiseerd worden dankzij een grote groep betrokken vrijwilligers. Sponsoring en giften zijn essentieel voor het voortbestaan van het hospice en voor de door de drie broers zo gewaardeerde kleinschalige, individuele en menselijke zorg.  

Het Slotakkoord vindt plaats op zondag 15 oktober, om 14:30 uur in De Stoelemat, Bergen op Zoom. Het comité van aanbeveling bestaat uit burgemeester Frank Petter, Ed Nijpels (voormalig minister en voormalig commissaris van de Koningin), Jeroen van Wijk (Nilles III) en Jef Pelgrims (voormalig Voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting tanteLouise). 

Meer weten? www.guusdewaalhetslotakkoord.nl