Drie aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft dinsdagochtend drie personen aangehouden in een lopend drugsonderzoek. Het gaat om één vrouw en twee mannen van respectievelijk 48, 30 en 27 jaar. De politie stapte rond 06.00 uur op zes adressen in Bergen op Zoom binnen.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een internationale politieactie. De verdachten kwamen in beeld nadat de Belgische Federale Gerechtelijke Politie (FGP) op 18 maart jl. een wietplantage oprolde in Sint-Martens-Latem. Toen werden acht personen op heterdaad tijdens een drugstransactie gearresteerd. In de kofferbak vonden de Belgische agenten 11 kilo geknipte hennep. De kwekerij met 500 planten werd ontmanteld. Het verdere onderzoek naar de criminele organisatie leidde naar Bergen op Zoom.

Rechtshulpverzoek

De Belgische politie deed recent een rechtshulpverzoek aan de Nederlandse politie om de verdachten aan te houden en de woningen te doorzoeken. Dinsdagmorgen stapte de politie daarom de woningen in Bergen op Zoom binnen. De verdachten zijn ingesloten en hun overlevering aan België wordt in gang gezet.

Geen grenzen

De FGP zet het onderzoek naar de criminele organisatie voort. Het onderzoek is een voorbeeld van de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie om grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan. Opsporing stopt dus niet bij een landsgrens, waarschuwt de politie.

Bron: Politie.nl / Stockfoto: Ichigo121212Pixabay