Drie aanhoudingen na diefstal van fietsen

BERGEN OP ZOOM  – De politie heeft gisterenavond rond kwart voor acht twee bewoners van een woning aan het Singeltje aangehouden. Het tweetal, een man en een vrouw, wordt verdacht van heling van drie gestolen fietsen die bij de woning zijn aangetroffen. Later die avond is ook bij een woning aan de Nobellaan een man betrapt die in het bezit was van een gestolen fiets. 

Volgens de politie zijn aan het Singelje in drie fietsen aangetroffen die geregistreerd staan als zijnde gestolen. "De drie fietsen zijn in beslag genomen door agenten en de twee verdachten zijn overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Daar zitten zij nu nog vast. Ze worden maandag verder gehoord over hun betrokkenheid in deze zaak."

Track&trace-systeem

Later op de avond, rond half twaalf, is ook een inwoner van de Nobellaan aangehouden op verdenking van hetzelfde feit. De politie trof bij deze man een elektrische fiets aan die afgelopen vrijdag als gestolen was opgegeven. Deze stond aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom. "Doordat deze fiets voorzien was van een track&trace-systeem konden agenten de locatie van de fiets achterhalen", aldus de politie. Ook deze fiets is door de politie meegenomen en de verdachte zit eveneens vast in Breda. De officier van justitie gaat bepalen wat er verder met alle fietsen moet gebeuren.