Drie aanhoudingen naar aanleiding van ramkraak Juwelier Goudsmid Ooms

Halsteren – Gisterenavond is een 25-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden voor de ramkraak bij Juwelier Goudsmid Ooms aan de Vogelenzang. Tevens zijn twee 58-jarige mannen uit Oosterhout en Sint Willebrord aangehouden op verdenking van heling.

De 25-jarige man zou maandag rond 23.20 uur, samen met een nog niet aangehouden tweede man, in een personenauto tegen de gevel van het juwelierspand aangereden zijn. Hierdoor konden zij de winkel betreden. Kort daarop zijn de verdachten met buit in dezelfde auto weggevlucht. Een zoektocht leverde op dat moment niets op.

Informatie bijeengebracht

De recherche is de mannen op het spoor gekomen door informatie uit een lopend strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van brandstichting op 2 augustus jl. in Sint Willebrord. Toen is ’s avonds de personenauto van de burgemeester van Rucphen in brand gestoken en volledig uitgebrand.

In verband met de ramkraak zijn dinsdag drie woningen in Sint Willebrord en Oosterhout doorzocht. Daarbij zijn onder meer twee kilo hennep, twee ons speed en één ons hasj aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook is een hoeveelheid sieraden gevonden waar de prijskaartjes nog aan zaten. De verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek in verzekering gesteld.

Gebruikte auto teruggevonden

In de woning in Oosterhout zijn nog vier anderen aangehouden in verband met de grote hoeveelheid drugs die er lag. Het gaat om twee Roemeense mannen van 29 en 37 jaar, een 32-jarige man uit Gouda en een 42-jarige man uit Oosterhout. Bovendien is de gebruikte auto bij de ramkraak teruggevonden in Sint Willebrord. Deze is weggetakeld en voor forensisch onderzoek inbeslag genomen. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl