Dronken Bergse veroorzaakt aanrijding en loopt weg

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen nacht heeft een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom tijdens een inhaalmanoeuvre op de A58 een andere auto geraakt. Beide auto’s zijn daarbij beschadigd. De vrouw had volgens de politie te diep in het glaasje gekeken.

Omstreeks 00.30 uur reed de verdachte op de A58 richting Bergen op Zoom. Op een gegeven moment haalde zij een ander voertuig in. Door haar slingerende rijgedrag had ze onvoldoende controle over haar voertuig en haar wagen raakte de andere auto aan de achterzijde. Beide voertuigen stopten op de vluchtstrook maar tot verbijstering van de gedupeerde bestuurster liep de veroorzaakster weg van het ongeval. Kort daarop werd zij door de politie liggend langs de Ruytershoveweg gevonden en aangehouden. De vrouw is voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Rijbewijs ingevorderd

Op het bureau weigerde de vrouw alle medewerking aan het onderzoek. Tegen haar  is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd. Ze heeft een rijverbod gekregen van 24 uur en zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter. Daarnaast is ook een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin is het vermoeden neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.

Bron: Politie.nl