Echtparen diamanten huwelijken teleurgesteld over wegblijven burgemeester

BERGEN OP ZOOM – Burgerlid Ad Vermeulen, van GBWP, kan er niet omheen schrijft hij aan het college, daarbij ondersteund door fractievoorzitter Aydin Akkaya. Zijn partij hoort van ouderen nogal eens dat men teleurgesteld is omdat het persoonlijke bezoek van de burgemeester bij een 60-jarig huwelijk is afgeschaft.

Vermeulen windt er geen doekjes om: “Dit stuit bij heel veel van onze inwoners tegen het borst.” Zij vinden het belangrijk, meldt hij, dat de burgemeester of zijn vervanger bij het zo’n jubileum langskomt en er een ware huldiging van maakt. Tegenwoordig wordt eens per jaar voor diamanten paren een gezamenlijke feestmiddag georganiseerd maar dat alternatief wordt lang niet door iedereen gewaardeerd, aldus GBWP. Voor een aantal ouderen is naar zo’n bijeenkomst komen ook fysiek problematisch.

Terugdraaien

In de brief van het burgerlid en fractievoorzitter Akkaya valt te lezen: “Een beetje extra aandacht en waardering aan deze echtparen vinden we als GBWP erg van belang. Dit is in principe het minimale wat we zouden kunnen doen als gemeente voor deze echtparen.” Hun fractie komt met de suggesties om de wethouders vaker in te zetten en zo de burgemeester te ontlasten. In ieder geval wordt het college gevraagd het nieuwe initiatief te laten varen en ook weer de 60-jarige bruidsparen te vereren met een persoonlijk bezoek.

Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay