Louis van der Kallen komt met Partij voor de Bomen

BERGEN OP ZOOM – Het moet zeker geen lokaal initiatief blijven, de nieuwe politieke partij die recent in het leven is geroepen. Al een tijd maakt Louis van der Kallen zich zorgen over zaken als straling en 5G netwerken, die een serieuze bedreiging zouden zijn voor bomen. Mede hiervoor is nu de Partij voor de Bomen opgericht.

Het is Van der Kallen en zijn partijgenoten menens. De moderne samenleving vormt een groeiende bedreiging voor zowel flora als fauna en dus ook voor bomen, met name in de bebouwde omgeving. Hij heeft eigen onderzoek verricht en daaruit opgemaakt dat elektromagnetische straling van zendmasten serieuze schade aanricht. Ook het aankomende 5G netwerk zou schadelijk zijn en wordt door de nieuwe partij gevreesd.

Teruglopende vitaliteit

Er moet meer aandacht komen voor dit probleem, vindt de PvdB. En dat is één van de taken die de partij voor zichzelf ziet weggelegd. “Bomen dienen ons! Het wordt tijd dat wij de levenbrengende bomen gaan dienen!”, stelt de op 1 januari gelanceerde website. Want bomen kunnen niet voor zichzelf opkomen maar hebben wel een hele belangrijke functie en waarde voor alles wat groeit en bloeit. Zo heeft de achteruitgang van het vogel- en insectenbestand volgens de partij alles te maken met de teruglopende vitaliteit van bomen. Partijleider van der Kallen is van plan naar alle Nederlandse provincies en gemeenten maar zeker ook Den Haag te gaan met zijn boodschap.

Afbeelding van Karolina Grabowska via Pixabay