Een warm welkom in de bossen bij Nink en Marc

BERGEN OP ZOOM – In Silvis heet het prachtige plekje waar Nink en Marc Franken sinds kort gasten ontvangen. Die naam is Latijn voor ‘in het bos’ en dat dekt de lading heel goed. Aan de rand van de bebouwde kom kun je hier voortaan vergaderen, workshops geven, ontmoeten en meer…

Nink en Marc Franken wonen nu bijna twee jaar in een gerestaureerde boerderij aan de Fort de Roverweg. Ze verlieten de gezellige drukte van het Havenkwartier voor de rust van de natuur en hebben er nog geen moment spijt van gehad. “Vanaf dag één vonden we het hier heerlijk”, vertelt Nink. “We leven zo veel mogelijk buiten en met al dat groen om je heen is dat geweldig.” Overigens zijn de herfsttinten er nu net zo prachtig en in het novemberzonnetje is het overdag nog steeds goed toeven.

Op instorten

“Toen het huis eenmaal klaar was, hebben we eens kritisch gekeken naar de oude schuur ernaast”, legt Marc uit. “Die stond bijna op instorten maar we besloten toch ‘m te behouden en er weer een mooie ruimte van te maken.” Dat bleek een hele klus, het dak zat bijvoorbeeld vol asbest.

Toch zette het ondernemerspaar door, al hadden ze op dat moment nog geen idee wat ze met de verbouwde boerenschuur gingen doen. Nink: “Dat plan ontstond eigenlijk pas toen we er mee bezig waren en het weer ergens op begon te lijken. Ik bedacht me ineens dat het een prachtige ruimte was voor vergaderingen, trainingen, workshops, dat soort dingen.” Ze is vervolgens na gaan denken over de inrichting en heeft er een onvoorstelbaar sfeervolle locatie van gemaakt. “Ik wilde wat anders dan anders.”

Trots

Sinds augustus is In Silvis officieel geöpend. Marc en Nink zijn allebei heel trots op het resultaat. “Maar het is wel echt háár bedrijfje”, vertelt hij. Dat houdt niet op bij een mooie ruimte aanbieden en gasten ontvangen, aldus Nink. “Desgewenst kunnen mensen hier ook wat eten, van een broodje en zelfgemaakte soep tot een echte maaltijd of een barbecue. Afhankelijk van het weer binnen of buiten. Als het zonnetje maar even schijnt willen veel gasten graag genieten van de heerlijke omgeving, het rustieke uitzicht en in de zomer zelfs het zwembad. De gastvrouw vindt het alleen maar leuk dat haar bezoekers het er zo prachtig vinden en graag van alle faciliteiten gebruik maken. “Als die met een lach op hun gezicht naar huis gaan, ben ik zelf ook blij.”

Meer weten over In Silvis? Check de website eens.