Er kan weer gedanst worden aan de Auvergnestraat

Aan de Auvergnestraat kan binnenkort opnieuw gedanst worden, zo heeft het college van B&W besloten. Het monumentale gebouw is onlangs verkocht en wordt de nieuwe locatie van Boogy Down.

BERGEN OP ZOOM – Er kan binnenkort weer gedanst worden aan de Auvergnestraat. In het pand met huisnummer 27, waar vroeger de school van Jac van den Elshout was gevestigd, komt een nieuwe dansschool: Boogie Down. De bestemming van het pand wordt daarvoor aangepast, zo heeft wethouder Annette Stinenbosch vanmorgen bevestigd namens het college van B&W. 

Het statige 19e eeuwse pand aan de Auvergnestraat kent een rijke geschiedenis. Het is gebouwd als protestants verenigingsgebouw voor militairen. In de recente tijd was het bekend als dansschool, tot de toenmalige eigenaar verhuisde naar Den Enghel aan de Grote Markt. Later werd het een woning met onder meer een praktijkruimte voor fysiotherapie. Onlangs is het verkocht, waarbij het pand werd aangeprezen als een "multifunctionele bedrijfsruimte van ca. 300 m² met een beschutte tuin, een onder architectuur verbouwde eigentijdse bovenwoning met een riant dakterras op het zuiden en optioneel een garage."

Planschade

En, zoals vandaag bekend is geworden, mag Boogie Down hier binnenkort de deuren gaan openen. Daarvoor moet wél de bestemming van het gebouw weer gewijzigd worden. "Het college verleent onder voorwaarden medewerking aan het vestigen van een dansschool", zo heeft het gemeentebestuur vanmorgen bekendgemaakt. Voorwaarde is onder meer het afdekken van planschade; eventuele schadeclaims van omwonenden en andere belanghebbenden zullen verhaald worden op de initiatiefnemer, aldus Stinenbosch.