GBWP wil kruisingen Ericalaan en Antwerpsestraatweg aanpakken

Eén van de onoverzichtelijke en gevaarlijke kruisingen is de Antwerpsestraatweg-Rembrandtstraat, zo stellen de briefschrijvers van GBWP.

BERGEN OP ZOOM – De fractie van GBWP wil, dat het college van B&W naar een aantal gevaarlijke verkeerskruisingen in Bergen op Zoom gaat kijken. Dat schrijven raadslid Evert Weys en de duo's Burak Şahin en Rik Simons vandaag in een brief aan de burgemeester en wethouders. Het betreft twee punten op de Antwerpsestraatweg en de plaats waar de Gentiaanstraat overgaat in de Ericalaan. De briefschrijvers vragen het college om in te gaan op suggesties van omwonenden om de verkeerssituaties te verbeteren,

Zo ook de kruising Antwerpsestraatweg-Rembrandtstraat. "Op dit punt, bij de stoplichten, komen automobilisten met hoge snelheden aan en moeten door een kleine bocht rijden", zo stellen de GBWP-politici. "Volgens omwonenden remmen automobilisten bij het maken van deze manoevre niet of nauwelijks af, waardoor personen die staan te wachten om over te steken niet veilig staan. Ook geparkeerde auto’s kunnen hierbij het doelwit worden van eventuele botsingen." De tweede gevaarlijke plek is de kruising Antwerpsestraatweg – Juvenaatplein. Daar is weliswaar een oversteekplaats, zo merken de briefschrijvers op, maar de bewoners van de Juivenaatflat zouden te kennen gegeven hebben dat ze niet veilig kunnen oversteken. Het zou volgens de GBWP'ers vooral om oudere en bejaarde flatbewoners gaan.

Gentiaanstraat-Ericalaan

Ook aan de kruising van de Gentiaanstraat met Ericalaan kan het een stuk veiliger, vindt GWBP. "Op dit gevaarlijke kruispunt komen automobilisten vanuit de Meidoornlaan met hoge snelheden aangereden. Verschillende bewoners hebben aangegeven dat er hierdoor onveilige verkeerssituaties onstaan." Want, zo schrijven de politici: deze  route wordt immers ook gebruikr door schoolgaande kinderen en duidelijke verkeersborden op dit punt ontbreken. GBWP wil binnen 30 dagen antwoord van het college op de gestelde vragen.