Er maken 40 Bergenaren kans op prijzen in nieuwe show Postcode Loterij

BERGEN OP ZOOM / AMSTERDAM – Op zondag 9 december zijn er veertig inwoners uit de wijk Gageldonk te zien in de nieuwe gameshow ‘Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen'. Ze wonnen een studioplaats voor het door Martijn Krabbé gepresenteerde programma en maken kans op een plek in de volgende ronde.

Van de Bergenaren uit postcodegebied 4623 gaat er degene die het best presteert door, samen met vier kandidaten uit andere Nederlandse plaatsen. Daar beginnen de vijf spelers aan hun weg door het programma met als einddoel een hoofdprijs die kan oplopen tot één miljoen euro. Ze moeten vier ‘werelden' overwinnen, door het juist beantwoorden van meerkeuzevragen.

De ene keer bevinden de kandidaten zich in de wereld van de Olympische Spelen, waar zij vragen krijgen voorgeschoteld over bijvoorbeeld Nederlandse medaillewinnaars en termen uit de judosport. De volgende keer wanen ze zich midden in Parijs waar zij vragen voor hun kiezen krijgen over beroemde kunstwerken in het Louvre of over de nummer 1-hit van Kenny B. Degene die de vier werelden overwint, plaatst zich voor de finale. In die finale moet de kandidaat wederom vier werelden zien te veroveren om zijn geldprijs te kunnen verzilveren. 

Ook de wijk van de winnaar wint

Voor de wijkgenoten in het publiek blijft het eveneens tot het einde toe spannend. De aanwezige deelnemers uit de wijk van de finalist delen de helft van het gewonnen bedrag met elkaar. De inwoners van Bergen op Zoom nemen het op tegen deelnemers uit Zutphen, Amsterdam, Oosterblokker en Sint Michielsgestel. De uitzending is zondag 9 december van 21.30 tot 23.00 uur bij RTL 4 te zien.

Afbeelding: Pixabay