Filmcollectief Chillground neemt ‘gaybrapad’ op de korrel

BERGEN OP ZOOM – Filmcollectief Chillground verrast volgers en anderen geregeld met leuke filmpjes, soms gekoppeld aan de actualiteit. Terugkerende typetjes Joop en Ger hebben deze keer iets te melden over het regenboog-zebrapad. Wij mochten de online première met ze delen.

Chillground bestaat al sinds 2006 en bestaat uit vrienden die gek zijn van het fenomeen film, allemaal op hun eigen wijze. Dat varieert van techniek en regie tot acteren en schrijven. Via hun website en youTube delen ze geregeld nieuwe filmpjes, én films met een hoofdletter f. Inmiddels hebben de leden namelijk ook grote en serieuze producties als 'Dag Mannetje' en 'Dag Max' op hun naam staan.

Ongezouten

De KijkopBergenopZoom.nl redactie is een beetje 'fan' van Chillground. Daarom vonden we het leuk toen ze ons vroegen de première van hun nieuwste filmpje delen: een satirische sketch over het onlangs onthulde regenboog-zebrapad. Of, zoals de makers het zelf omschrijven: "Ons favoriete homofiele bejaarde echtpaar brengt een bezoekje aan het gloednieuwe gaybrapad. En natuurlijk zou de situatie niet compleet zijn als veteraan Ger daar zijn ongezouten mening niet over zou delen!" Veel kijkplezier!

Chillground heeft trouwens ook een Facebookpagina.