Fractie PUNT wil regionaal debat over verhuisplannen Bravis

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – De Bravis voornemens om op één locatie verder te gaan zijn amper nieuws te noemen. De grote vraag was – en is – vooral wáár in de regio het nieuwe ziekenhuis gaat komen. Nu de realisatie van dat plan dichterbij komt, schrikt de politiek wakker. Na een brief van de PvdA trekt ook de nieuwe partij PUNT aan de bel.

Gertjan Huismans van fractie PUNT laat weten verrast te zijn door het bericht dat de Bergse Bravis-locatie mogelijk al in 2025 gaat sluiten. En dat ‘in een periode waarin sluiting van ziekenhuizen tot heel veel ongerustheid leidt.’ Hij snapt dat de eerdere fusie noodzakelijk was maar vindt de aangekondigde verhuis geen goed idee en wil er een debat over, samen met de Roosendaalse politiek en bestuurders.

Enorme investering

Fractie PUNT geeft aan niet te begrijpen dat ‘twee prima ziekenhuizen’ moeten verdwijnen, om op te gaan in één nieuwe locatie. Volgens Huismans gaat er een investering van 200 tot wel 300 miljoen mee gepaard, terwijl er ook aan de huidige panden nog volop wordt verbouwd. Bravis liet weten uiteindelijk efficiënter en kostenbesparend te kunnen werken. PUNT is benieuwd naar hoe en wanneer die enorme bedragen worden terugverdiend. Er zijn ook andere manieren om doelmatig te werken, stelt de partij.

Aan het Bergse college wordt gevraagd een ‘fundamenteel debat’ op te zetten, samen met Roosendaal. Huismans: “In plaats van de strijd met elkaar aan te gaan zullen we samen een positie moeten innemen over het organiseren van de zorg in West Brabant en Tholen en delen van Zeeland vanuit onze positie in de Delta. Laten we samen optrekken om de zorg dicht bij onze inwoners te blijven organiseren.”