Gageldonk-Oost moet schoner en veiliger!

BERGEN OP ZOOM – In een gezamenlijke brief brengen GBWP’er Aydin Akkaya en PvdA’er Adam Ahajaj de vervuiling van de Vijverberg en omliggende wijk onder de aandacht. Ze roepen het college op tot actie.

Onlangs werd duidelijk dat er in de gemeente twintig ondergrondse containers bij komen om plastic in achter te laten. Dit als alternatief voor de gestopte proef met huis-aan-huis ophalen van dergelijk afval. Beide raadsleden vinden dit op zich een goed initiatief maar zijn wel verbaasd dat de wijk Gageldonk-Oost er geen krijgt, zeker omdat de vervuiling hier toch al groot is.

Frustraties

Zowel Ahajaj als Akkaya hebben bij hun fracties heel wat klachten zien binnenkomen de afgelopen jaren, over de vervuiling van de Vijverberg en de overlast van sloop- en bouwwerkzaamheden. Het zou geregeld tot de nodige irritaties leiden bij bewoners. Daarnaast komen er nogal eens signalen uit de wijk over een gebrek aan handhaving op het gebied van vuilnis, dat ook nog eens vaak te laat wordt opgehaald. Veel mensen voelen er zich achtergesteld en niet serieus genomen door het gemeentebestuur.

Namens hun fracties hebben de raadsleden wat vragen aan B en W. Ze willen weten waarom deze wijk geen ondergrondse vuilniscontainer krijgt en vragen zich af of het college eigenlijk wel op de hoogte is van de overlast hier. Akkaya en Ahajaj hopen dat er alsnog zo’n voorziening komt in Gageldonk-oost.

Stockfoto: Pixabay/Monica Volpin