GBWP op de bres voor veiligheid langs het spoor

In Brabant zou in 29 gemeenten de veiligheid langs het spoor niet op orde zijn. GBWP-politici Conny Korstanje en Evert Weys willen weten, of ook de Bergse inwoners zich zorgen moeten maken. (Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – De fractie van GBWP is bezorgd over de veiligheid langs het spoor. Burgerlid Conny Korstanje en raadslid Evert Weys wil weten, of Bergen op Zoom tot de 29 Brabantse gemeenten behoort met waar problemen zijn met brandmeldinstallaties, gebouwen, geblokkeerde vluchtwegen en opvanggoten die nodig zijn om gevaarlijke vloeistoffen tegen te houden bij calamiteiten. Dat schrijven ze vandaag in een brief aan het college van B&W.

"In de pers lazen wij deze week dat de provincie Noord-Brabant aan 29 gemeenten heeft gevraagd om  de veiligheid langs spoorlijnen te verbeteren", zo schrijft het tweetal. Daarbij verwijzen de politici naar berichtgeving van Omroep Brabant: de bestemmingsplannen zouden bij de 29 gemeente op orde zijn, alleen de handhaving en controle niet. "In hoeverre moeten omwonenden in onze gemeenten zich zorgen maken", zo vragen de briefschrijvers zich af. Voorts willen ze van het college weten, of de bestemmingsplannen bij het spoor in Bergen op Zoom op orde zijn. En: Hoe worden bewoners lang de spoorlijn geïnformeerd zodat zij bij een ongeval adequaat kunnen handelen? De GBWP-raadsfractie wil binnen 30 dagen schriftelijk antwoord op de gestelde vragen.