Geluidswal Fort Pinsenweg krijgt andere, betere begroeiing

BERGEN OP ZOOM – Onlangs schreef raadslid Erik Verbogt het college aan over de mislukte poging om de geluidswal bij de Fort Pinsenweg te laten begroeien. Er was nogal wat mis gegaan volgens de groen-expert en dat wordt erkend door de gemeente. Dit najaar wordt nieuwe beplanting aangebracht.

Verbogt, raadslid bij het CDA maar ook vanwege zijn werk ook behoorlijk thuis in bomen en planten, wees erop dat er best het een en ander mis was gegaan. De uitheemse klimplant waarvoor was gekozen kon de hitte van afgelopen zomer helemaal niet aan. Beter was geweest deze aan de schaduwzijde te plaatsen, schreef hij. Dat wordt nu ook gedaan, antwoordde de gemeente eerder deze week. Al was in eerste instantie gekozen voor de zijde van de randweg voor het aanzicht en om meteen fijnstof op te kunnen vangen, gebleken is dat die van de wal lastiger is om begroeiing een goede start te laten maken.

Extra kosten

Er komt bovendien een inheemse kamperfoeliesoort op de geluidswal, is besloten. Op de eerder aangebrachte beplanting zat geen garantie, geeft het college aan. De meerkosten van €5,60 per plant zijn dus voor rekening van de gemeente. Mede vanwege verzoeken van omwonenden en gemeenteraad is toen gekozen voor snelle aanplant. Achteraf bleek dit geen goede keuze dus. Nog dit najaar wordt alsnog nieuw groen weggezet.

Foto: CDA Bergen op Zoom