Gemeente krijgt 3,42 ton van Rijk voor verduurzaming particuliere woningen

(INGEZONDEN BERICHT, bewerkt door de redactie. Illustratie: Pixabay / Gerd Altmann)

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom krijgt een Rijkssubsidie van € 342.100 in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Dat heeft wethouder Andrew Harijgens dinsdagmiddag bekendgemaakt. "Met deze regeling kunnen huiseigenaren in 2020 kleine energiebesparende maatregelen nemen in hun huis zoals het aanbrengen van ledlampen, radiatorfolie, leidingisolatie, stand-by-killers en tochtstrippen."

De RRE is een stimuleringssubsidie vanuit het Rijk om huiseigenaren te helpen energie besparen. "Met dit budget zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen."

Adviseren van huiseigenaren

De gemeente gebruikt de regeling ook voor het geven van advies aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Hiervoor organiseert de gemeente in 2020 informatieavonden. Daarnaast komen er vier collectieve inkoopacties voor woningisolatie en zonnepanelen. Het regionaal energieloket (regionaalenergieloket.nl) en de Stichting Energietransitie Bergen Op Zoom (STEB) voeren de activiteiten van de RRE-regeling uit.

  • Meer informatie voor en door inwoners in Bergen op Zoom op het gebied van klimaatbeleid, energietransitie en biodiversiteit staat op de website www.duurzaambergenopzoom.nl. De gemeente plaatst de RRE-activiteiten voor huiseigenaren t.z.t. ook op deze website.