Gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar voor bedrijventerreinen

BERGEN OP ZOOM – Op de verschillende bedrijventerreinen in de gemeente zijn door de daar gevestigde ondernemers stichtingen en verenigingen opgericht, die zelf het onderhoud en de inrichting van die terreinen organiseren en deels ook bekostigen. Ze krijgen daar van de gemeente wel een bijdrage voor, op projectbasis.

Het betreft drie initiatieven op verschillende locaties in de stad: de Bedrijvenvereniging Theodorushaven / Noordland / De Poort, Bedrijventerrein Lage Meren / Meilust en Ondernemersvereniging Oude Molen. Ze hebben allemaal projecten voorgesteld ter verbetering van de eigen omgeving, die door de gemeente zijn beoordeeld en in aanmerking komen voor een bijdrage. In totaal steekt het college er dit jaar 50.000 euro in.

Wethouder Ad Coppens vertelt: "Het gaat bijvoorbeeld over het aantrekkelijker en veiliger maken van een bedrijventerrein. Dat vinden we als gemeente ook belangrijk. Het kan voor ondernemers die nog op zoek zijn naar een vestigingsplaats de doorslag geven." Hij is erg te spreken over de wijze waarop op de verschillende bedrijventerreinen wordt gewerkt aan duurzame en toekomstgerichte oplossingen. "Ik merk dat er veel enthousiasme is en heb veel waardering voor wat er al werd gerealiseerd."

Foto: © Pixabay/MabelAmber