Gemeente zet fietsenstalling St Annastraat in de etalage

(Tekst: Han Verbeem, foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – De huidige fietsenstalling in de St Annastraat mag, wat het college van B&W betreft, in de verkoop. Het college heeft op voorspraak van wethouder Stinenbosch het gemeentelijke pand aangemerkt als 'verhandelbaar vastgoed', zo is woensdag bekendgemaakt. Voorwaarde is wel, dat de bestaande stalling er nog zeker acht jaar in mag blijven.

Een koper is er nog niet en ook een vraagprijs van het pand is nog niet vastgesteld. Maar gegadigden kunnen zich al wel melden. Het gaat om een eenheid van ettelijke tientallen vierkante meters, onder de appartementen van de Stadshof. Het gebouw is exact twintig jaar geleden opgeleverd, op de plaats van het vroegere stadskantoor uit de jaren '70. Dat is gesloopt nadat de ambtelijke diensten in 1994 zijn verhuisd naar Plein XIII. Van het oude kantoor zijn alleen de oorspronkelijke draagconstructie en de onderliggende atoomkelder bewaard gebleven. 

Absolute voorwaarde

Volgens wethouder Van der Velden is de voortzetting van het huurcontract met de fietsenstalling "een absolute voorwaarde" om het gebouw van de hand te kunnen doen. Wat er gebeurt na afloop van het huidige contract, dat eindigt op 21 mei 2028, is onzeker maar, zo benadrukt Van der Velden: "Komt tijd, komt raad." De lokale bewindsman is ervan overtuigd "dat er tegen die tijd zeker een goede oplossing gevonden zal worden."

UPDATE: Inmiddels is de vraagprijs bekend. Op de website van de Stadsmakelaar valt te lezen dat de vraagprijs voor de locatie € 185.000,00 kosten koper bedraagt.