Gemeenten zetten samenwerking jeugdhulp voort met SPR!NG

Archieffoto: Pixabay

BERGEN OP ZOOM /ROOSENDAAL – Bergen op Zoom en acht andere West-Brabantse gemeenten zetten de lopende samenwerken met SPR!NG voort. De gemeente Bergen op Zoom heeft vandaag laten weten dat de SPR!NG de aanbestedingsprocedure heeft gewonnen. De samenwerking geldt voor de periode 2019–2022, waarbij SPR!NG wederom de jeugdhulpprofessionals levert. "Met het contracteren van SPR!NG streven de gemeenten naar continuïteit van jeugdzorg", aldus de verklaring. "Daarnaast wordt er ingezet op deskundigheidsbevordering en verdere vakbekwaamheid op het gebied van jeugdzorg bij de negen gemeenten." De officiële ondertekening van het contract vindt plaats op 30 augustus.

SPR!NG is gevestigd in Roosendaal, als onderdeel van MEE West-Brabant. Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de lokale voorzieningen op het gebied van jeugdzorg. "Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert werken sindsdien intensief samen om de lokale jeugdzorgvoorzieningen te optimaliseren", zo laat de woordvoerder weten. "Met het contracteren van SPR!NG zetten zij een volgende stap in de professionalisering van het lokale jeugdzorgaanbod."

Adequate bezetting

Met de levering van zorgprofessionals, die de deelnemende gemeenten gaan ondersteunen, zou een 'adequate bezetting' binnen de gemeentelijke jeugdhulpverlening gegarandeerd zijn; dat zou eveneens gelden voor de kwaliteit en professionaliteit van de medewerkers. De uitvoeringsinstantie werkt al langer samen met de West-Brabantse gemeenten, evenals met Tholen. Het zou gaan om in totaal 125 professionals, voor het bieden van "vrij toegankelijke ondersteuning en voor de toeleiding naar specialistische jeugdzorg." De professionals van SPR!NG werken "onder lokale aansturing op basis van lokale wensen en voorkeuren en zijn herkenbaar en zichtbaar als gemeentelijke jeugdprofessional." Bij de vernieuwing van het inkoopcontract voor de komende vier jaar trekken de samenwerkende West-Brabantse gemeenten ditmaal op zónder Tholen, waar 'een andere keuze' is gemaakt.