Gratis compost voor brengers groenafval milieustraten Saver

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / ZUIDWEST-BRABANT – Vanaf zaterdag 30 maart sluiten de Savergemeenten weer aan bij de Landelijke Compostactie. Inwoners van de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge die groenafval bij de milieustraten van Saver komen brengen, ontvangen gratis één zak compost van 40 liter.

Al een groot aantal jaren bieden inwoners van de vier Savergemeenten hun groente-, fruit- en tuinafval en ook grof groenafval (zoals snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Van het door Saver ingezamelde afval wordt compost maakt. Als blijk van waardering voor het scheiden van dat afval wordt sinds enige jaren deze actie gehouden.

De Compostactie start op de milieustraten op zaterdag 30 maart en loopt zolang de voorraad strekt. Per aanbieder van groen afval mag één zak compost van 40 liter meegenomen worden.

Deelnemende milieustraten:

  • Milieustraat Bergen op Zoom, Van Konijnenburgweg 58 in Bergen op Zoom
  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10 in Ossendrecht
  • Milieustraat Borchwerf aan de Rietschotten 7 in Oud Gastel

Goed voor milieu én portemonnee!

Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans.