GroenLinks benieuwd naar plan van aanpak werkloosheid

BERGEN OP ZOOM – Vorige week kondigden de betreffende wethouders van de Brabantse Wal gemeenten aan dat er werk gemaakt gaat worden van het terugbrengen van het aantal mensen met een uitkering. Ook de 'moeilijk plaatsbaren' worden onder de loep genomen. GroenLinks is sceptisch wil het plan van aanpak zien.

Het gaat om dit bericht: ISD Brabantse Wal wil het 'granieten bestand' openbreken en vooral verkleinen. Langdurig werklozen moeten zo veel mogelijk weer aan de de bak. Raadslid Corry Damen was getriggerd door die mededeling en wil weten: Hoe dan? Ze schrijft namens GroenLinks: “Onze fractie gaat er van uit dat er een Plan van Aanpak is om deze aanpak vorm te gaan geven.”

Niets nieuws

Volgens Damen is de boodschap niets nieuws, het is altijd de doelstelling is geweest om mensen weer aan het werk te krijgen. Het blijkt alleen in de praktijk nogal lastig. Ze schrijft: “We hebben al vaak nieuwe aanpakken gezien waarvan de resultaten niet of nauwelijks succesvol waren.”

Vooralsnog is het aantal mensen met een uitkering alleen maar opgelopen, stelt haar fractie vast. De partij vindt het ook vreemd dat een groot deel van die groep 'onbekend' zou zijn bij de ISD; “We nemen aan dat de analyse hiervan in het plan van aanpak terug te vinden is.” Het raadslid vraagt het college om dat plan gedetailleerd en op korte termijn te delen met de gemeenteraad.

Stockfoto: Pixabay / Free-Photos