Herderstocht krijgt nog dit jaar nieuwe stal

De eerder gebruikte stal in beter tijden. (foto: Herderstocht)

BERGEN OP ZOOM – Toen de organisatoren van de jaarlijkse Herderstocht de daarvoor gebruikte stal ‘van stal’ haalden bleek dat deze er niet zo best aan toe was. Er werd nog een grondige onderhoudsbeurt overwogen maar zelfs dat bleek lastig.

Uiteindelijk is besloten om een hele nieuwe stal te gaan bouwen. De vrijwilligers zijn hier al even mee bezig, meldt de organisatie; “En de dieren zijn erg benieuwd naar het resultaat. Ook Maria en Jozef hebben de nieuwe stal nog niet gezien.” Op zaterdag 24 december is het resultaat te bewonderen, dan vindt opnieuw deze kersttraditie plaats en iedereen is uitgenodigd.

Die avond verzamelen de herderstochtgangers om 18.45 uur op het fietspad bij de ingang van het Lievenshovenbos (schuin tegenover het Appeltje), om vandaar achter de herders aan op zoek te gaan naar het Kerstkind. Zorg dat je een goede en/of  veilige lampion, een zaklantaarn of ander lichtgevend voorwerp bij hebt. Ouders kunnen de auto parkeren op het Boerhavenplein of bij het Appeltje.

De organisatie laat weten: “Natuurlijk gaan we collecteren. Dit jaar is dat om achteraf de kosten van de nieuwe stal te dekken.” Iedereen wordt dus vriendelijk verzocht wat contanten bij te hebben.

Meer informatie? www.herderstocht.nl