Hospice De Markies zoekt bijzondere mensen voor bijzonder vrijwilligerswerk

BERGEN OP ZOOM – Een oproep van tanteLouise en meer in het bijzonder van Hospice De Markies. Dit bijzondere initiatief, waar mensen op een waardige manier afscheid van het leven en elkaar kunnen nemen, is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We ontvingen onderstaande oproep en delen die graag met onze lezers.

En? Nog goede voornemens voor 2018? Vast wel! De een gaat nu toch echt stoppen met roken, de ander wat vaker naar de sportschool en weer een ander maakt eens wat meer tijd voor zichzelf. Of voor een ander, dat kan natuurlijk ook.
In Hospice De Markies is een hechte groep vrijwilligers actief die het de gasten in hun laatste levensfase zo comfortabel mogelijk maakt. De gasten weten zich uiteraard omringd door de allerbeste zorg van gekwalificeerde verpleegkundigen, maar door de inzet van de vrijwilligers krijgt hun leven nog wat extra kleur. “En dat geldt ook voor de vrijwilligers”, zegt Connie Zagers, coördinator vrijwilligerswerk bij tanteLouise. “Onze gasten beseffen heel goed dat het einde in zicht is. Ze willen genieten van elk moment en als vrijwilliger kun je daar iets in betekenen. Dat geeft zoveel voldoening.”
Vrijwilligerswerk in het hospice vraagt om bijzondere mensen, weet Connie Zagers. “En daar zijn er altijd te weinig van. Als het gaat om leefplezier en woongeluk willen we bij tanteLouise nu eenmaal het allerbeste voor onze gasten. Het zou fantastisch zijn als we het team nog kunnen versterken; dat er nu mensen opstaan die zeggen: dat ga ik doen.”
De vrijwilligers in het hospice hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Ze kunnen niet toveren, al gebeurt dat soms wel: een glimlach. Maar de een vindt het leuk om een of twee keer per week te koken voor de gasten en familie die aanschuift, de ander houdt meer van tuinieren, maar er is net zo goed tijd voor een wandelingetje of een persoonlijk praatje. “Wat al deze vrijwilligers met elkaar gemeen hebben is dat het warme mensen zijn die het gewoon fijn vinden om een ander blij te maken. Die het leuk hebben met elkaar en onze gasten. Dat klinkt misschien vreemd, maar vergis je niet, in een hospice is naast de traan ook volop ruimte voor de lach. Vreugde en verdriet gaan hier hand in hand. Dat maakt dit vrijwilligerswerk zo veelzijdig. Zo waardevol ook.”
Wie serieus werk maakt van zijn goede voornemens en belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk in Hospice de Markies kan contact opnemen met Connie Zagers. Via een e-mail gaat dat het snelst: Connie.Zagers@tanteLouise.nl.

Afbeelding (uitsnede): Pixabay/Mohamed Hassan