Invallen bij drugspanden: op Plaat en in Roosendaal

De Schoudee, op de Bergse Plaat. In deze straat is gisteren een inval gedaan bij een woning waar een kwekerij met 150 planten is ontdekt. Ook in woonwijken in Roosendaal zijn drugspanden ontmanteld, als onderdeel van een gecoördineerde politieactie.

BERGEN OP ZOOM – De poltie heeft gisteren een viertal drugspanden in Bergen op Zoom en Roosendaal ontmanteld en is een hoeveelheid harddrugs gevonden. Zo is in een woning in de Schoudee (Bergse Plaat) een hennepkwekerij ontdekt met ruim 150 hennepplanten; de overige invallen waren in Roosendaal. Met deze gecoördineerde actie werd, naast de tientallen duizenden euro's aan kweekmaterialen, een hoeveelheid hennep met een geschatte straatwaarde van bijna 140.000 euro in beslag genomen. De harddrugs hebben een geschatte dagwaarde van 55.000 euro.

Bij de inval in de woning aan de Schoudee was de bewoner niet aanwezig. Wel bleek dat de elektriciteit voor de hennepkweek illegaal werd afgetakt. De kwekerij was al langere tijd in gebruik; volgens de politie was duidelijk dat deze hennepkwekerij al een oogst had opgeleverd.

Roosendaal

De overige drie invallen waren in Roosendaal. Aan de Laan van België zijn in een woning meerdere kwekerijruimtes, met in totaal bijna 500 hennepplanten, aangetroffen. De bewoner is aangehouden. Hier bleek eveneens sprake van een eerdere hennepoogst. In de woning bleek de elektriciteit illegaal afgetakt;

Aan de Toermalijndijk bleek een hennepdrogerij te zitten. Ook hier werd de aanwezige bewoner aangehouden. In de woning werd in totaal bijna negen kilo gedroogde en voor de verkoop verpakte henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat in de woning tevens harddrugs aanwezig waren. Zo werd een partij met ruim 13.000 XTC-pillen in beslag genomen. Tevens werd GHB, hasjolie en andere materialen voor de productie van verdovende middelen in beslag genomen;

Aan de Hulsdonksestraat werd een ver- en bewerkingsruimte voor verdovende middelen aangetroffen. Tevens werden meerdere verdachte goederen aangetroffen en nog een vuurwapen inbeslag genomen.

Afgesloten van het netwerk

Alle panden waarbij illegaal elektriciteit werd afgenomen, zijn afgesloten van het energienetwerk. De eigenaar of verantwoordelijken van de woningen, waar niemand werd aangetroffen, zullen op een later moment in de gelegenheid worden gesteld om een verklaring af te leggen. Van de woningen, die eigendom waren van woningstichtingen uit deze gemeente, werd per direct de huur opgezegd en zal men moeten uitzien naar nieuwe woonruimte. Alle verdachten zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden, aldus de politie.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant