Inzet van extra intercity’s tijdens spits goed voor reizigers van en naar Bergen op Zoom

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Verkeerswethouder Yvonne Kammeijer is blij dat de Nederlandse Spoorwegen geluisterd hebben naar de wens van Bergen op Zoom en de Provincie Zeeland om de verbinding met de Randstad in de spits te verbeteren. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Het inzetten van extra intercity’s in de spits moet in 2018 een feit zijn. West-Brabant en Zeeland keken al langere tijd met argusogen naar de nieuwe dienstregeling van de NS, omdat die voor het zuidwesten van Nederland eerder een verslechtering dan een verbetering inhoudt. Onlangs stuurde het college van burgemeester en wethouders een brief over de overstap in Roosendaal die tot problemen zou leiden. De verslechterde verbinding met de Randstad en het wegvallen van de directe verbinding met Schiphol is zowel West-Brabant als Zeeland een doorn in het oog.

Enigszins gerust

Met de toezegging van NS-topman Rogier van Boxtel dat in 2018 er in de ochtendspits twee extra intercity’s worden ingezet vanuit Zeeland naar Rotterdam en in de avondspits juist de andere kant op, is wethouder Yvonne Kammeijer enigszins gerust gesteld. “Reizigers vanuit Bergen op Zoom kunnen vanaf eind van dit jaar in ieder geval een stuk sneller op hun werkplek of op school zijn. Dat stemt tot tevredenheid. Ik ben ook positief over de manier waarin we hier samen met Zeeland in zijn opgetrokken. We doen er alles aan om onze inwoners zo goed mogelijk te bedienen en de trein een volwaardig alternatief te laten zijn voor de auto. Daar moeten we met z’n allen voor gaan om het dichtslibben van de wegen naar de Randstad te voorkomen. Als wethouder Verkeer volg ik de ontwikkelingen op de voet en dat blijf ik ook de komende periode zeker doen”, aldus Yvonne Kammeijer.

Vanaf december

De extra intercity’s zullen voor het eerst in december van dit jaar gaan rijden. Dan gaat namelijk de NS-dienstregeling vor 2018 in. In de ochtendspits vertrekken de intercity’s vanuit Vlissingen, om daarna te stoppen in Middelburg, Goes, Bergen op Zoom en Roosendaal. In de avondspits rijden de treinen het omgekeerde traject. De NS heeft ook aangegeven terug te zullen komen op de ‘overstap’ in Roosendaal. Die overstap zal de komende tijd door de NS onder de loep worden genomen.

Foto: © Pixabay/Republica