Jan de Krom stopt als raadslid van GBWP

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM – Partijvoorzitter Ad Vermeulen heeft namens GBWP dinsdagmiddag laten weten dat raadslid Jan de Krom met onmiddellijke ingang stopt. Eigenlijk zou zijn om gezondheidsredenen voorgenomen vertrek pas in september worden aangekondigd. Doordat het nieuws al was uitgelekt is besloten de beslissing eerder officieel te maken.

Het ontslag van raadslid De Krom is inmiddels ingediend bij de burgemeester, meldt de voorzitter in een persbericht. "Jan vindt het bijzonder jammer dat zijn gezondheid hem niet meer toelaat het raadslidmaatschap uit te oefenen", valt te lezen.

Dankbaar

Het afscheid valt ook zijn partij zwaar. Jan was al sinds de jaren ’80 actief voor de vereniging. Eerst bij Gemeentebelangen Halsteren/Lepelstraat en daarna bij GBWP. "Hij heeft de afgelopen tien jaar met enorme inzet en betrokkenheid invulling  gegeven aan het raadslidmaatschap. Wij zijn hem daar erg dankbaar voor", laat de voorzitter weten. "We hopen dat Jan, ondanks zijn ziekte, nog lang betrokken mag zijn bij onze vereniging en wensen hem het allerbeste."

Stille kracht

Ook lijsttrekker Arjan van der Weegen betreurt het vertrek van zijn partijgenoot, alsmede de wijze waarop dit vervroegd naar buiten komt. GBWP wilde er eigenlijk pas in september mee komen maar blijkbaar had een journalist lucht gekregen van het afscheid. Daarom is besloten nu al met de ontslagaanvraag en berichtgeving te komen.

Van der Weegen gaat de oudgediende missen, vertelt hij in een telefonische reactie: "Jan was in de raadzaal vaak nogal stil maar achter de schermen een zeer goed ingevoerde politicus, die precies wist wat er speelde. Hij deed veel, kwam ook overal en wist vaak als eerste wat mensen bezig hield. Ik had daar onder meer in mijn tijd als wethouder véél aan. Hij bezocht me bijna iedere vrijdag thuis, meestal met een eierkoek of krentenbol voor m'n kinderen, en praatte me dan bij. Zijn input was van grote waarde, voor zowel onze partij als voor mij als lid van het college."

Foto: Gemeente Bergen op Zoom