Jeroen Jonkers wint fotowedstrijd West Brabantse Waterlinie 2017

BERGEN OP ZOOM – Het project West Brabantse Waterlinie wil aandacht vragen voor deze oude verdedigingslinie, die zijn bijzondere karakter vooral dankt aan de Tachtigjarige Oorlog. Onderdeel daarvan is een jaarlijkse fotowedstrijd. Woensdagmiddag werd de winnaar van 2017 bekend gemaakt en er werd een oeuvreprijs uitgereikt.

De winnaar van de wedstrijd van dit jaar is Jeroen Jonkers. Hij ontving de prijs uit handen van natuurfilmer- en fotograaf Cees van Kempen. Jeroen kreeg een goodiebag en een cheque waarmee hij met maximaal vijf personen de escape room in De Gevangenpoort mag gaan beleven. De uitreiking vond ook in dit fotogenieke monument plaats.

Oeuvreprijs

Naast de jaarprijs werd tevens een oeuvreprijs aan Ad Timmermans uit Kruisland uitgereikt. Met 23 inzendingen is hij acht keer in de finale gekomen en daarmee heeft hij mede het doel van de fotowedstrijd een boost gegeven: het op de kaart zetten van de schoonheid van de West Brabantse Waterlinie. Ad ontving van de Steenbergse wethouder Petra Lepolder, mede namens wethouder Patrick van der Velden, een fotoboek.

Bron en foto's: Gemeente Bergen op Zoom (Facebook)