Jeugdige fietsenvernieler gaat tekeer in binnenstad

De Bergse politie trof vannacht in de binnenstad diverse beschadigde en vernielde fietsen aan. De vermoedelijke dader is aangehouden. (Foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

BERGEN OP ZOOM – De Bergse politie is de afgelopen nacht geconfronteerd met vernielingen en beschadiging van fietsen. Dat meldt Politieteam Bergen op Zoom vandaag via de social media. Een 19-jarige Bergenaar is inmiddels aangehouden, na een melding van een oplettende bewoner. De politie vermoedt dat deze jongeman meerdere fietsen heeft vernield, zo blijkt uit camerabeelden. Politieteam Bergen op Zoom doet via Facebook een oproep aan de eigenaars van de beschadigde rijwielen om daarvan melding te toen op het politiebureau.

"Vroeg in de ochtend werd door een oplettende bewoner in de binnenstad waargenomen dat een jongeman met een fiets stond te gooien en vervolgens daarop stond te springen", zo meldt het Politieteam op Facebook. Dat gebeurde rond kwart voor zes vanmorgen ter hoogte van de Kaatsbaan, nabij de parkeergarage. De vermoedelijke dader is kort daarna op de Grote Markt opgepakt. "Door goede waarnemingen en aanwijzingen van deze burger werd de jongeman aangehouden." Vanochtend hebben agenten de camerabeelden in de binnenstad nader bekeken. "Daarop is zichtbaar dat dezelfde persoon op meerdere plekken fietsen heeft vernield."

Oproep: meld schade bij politiebureau

In dit verband doet de politie een oproep aan eigenaars die hun rijwiel vanmorgen beschadigd aantroffen. "Stond uw fiets in de binnenstad en heeft u nu schade aan uw fiets? Meldt u zich aan het bureau Bergen op Zoom, zodat wij kunnen onderzoeken of een en ander verband met elkaar houdt."