Jongens (15) verdacht van overval tankstation Scherpenisse

Het jeugdigde tweetal wordt verdacht van de overval op het Q8-tankstation aan de Spuidamweg in Scherpenisse, op 16 januari. (Archieffoto)

BERGEN OP ZOOM / SCHERPENISSE – Twee jongens van 15 jaar, uit Bergen op Zoom en Scherpenisse, zijn gisteren aangehouden op verdenking van een overval. Ze zouden op 16 januari een tankstation aan de Spuidamstraat in Scherpenisse hebben beroofd. Het tweetal kon achterhaald worden na uitgebreid politieonderzoek en dankzij tips door het programma Opsporing Verzocht.

De twee tieners zijn gisterochtend aangehouden en overgebracht naar een politiecel in het cellencomplex in Breda. Daar zijn ze in verzekering gesteld. Ze zitten op dit moment nog vast. "Rechercheurs gaan de jongens verhoren over hun aandeel in deze zaak", zo laat de politie Zeeland-West-Brabant vandaag in een verklaring weten.

Onrust

"De overval op het tankstation veroorzaakte behoorlijk wat onrust veroorzaakte in en om Scherpenisse", aldus de politie. "Het onderzoek startte destijds direct na de melding. Aangiftes werden opgenomen, er werd gezocht naar sporen en ook de tactische recherche kwam ter plekke om verklaringen op te nemen. In korte tijd werden al veel getuigen gehoord en dat was in de loop van het onderzoek ook nog het geval, er bleven zich nieuwe getuigen melden."

Opsporing Verzocht

Ook na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de overval behandeld werd, kwamen veel tips binnen die allemaal onderzocht zijn. "Uiteindelijk heeft dit alles geleid tot de aanhouding van twee minderjarige verdachten in deze zaak."

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant