Joyrider van17 jaar aangehouden

BERGEN OP ZOOM – Surveillerende agenten reden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.15 uur over de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Ze zagen een auto rijden die diverse verkeersovertredingen maakte. Zo ging de bestuurder van de auto bijvoorbeeld een middengeleider links voorbij in plaats van netjes aan de rechterkant. Reden voor de agenten om de auto en de bestuurder eens te controleren.

Ze wilden de auto aan de kant van de weg laten stoppen, maar daar voelde deze bestuurder blijkbaar weinig voor. Hij ging er vandoor met ongeveer 110 km/u, zelfs op het stuk weg bij de Alexander Dubcekbrug waar maximaal 30 is toegestaan. De bestuurder maakte tijdens de dollemansrit nog diverse overtredingen en negeerde een stopteken. Ook bracht de bestuurder andere weggebruikers in gevaar, omdat hij zijn voertuig niet onder controle had. Er ontstonden ‘bijna-aanrijdingen’ door het gedrag van de bestuurder. Met dezelfde hoge snelheid reed de auto een woonwijk in. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en op de Borgvlietsedreef stopte hij.

De jongen, 17 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom, stapte uit de auto en verklaarde meteen dat hij deze zonder toestemming had meegenomen van familie. Hij is aangehouden door de agenten en overgebracht naar het politiebureau. De jongen wordt op een later tijdstip gehoord over de strafbare feiten die hij heeft begaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.