Kaarsjes bij de oorlogsgraven: Wie komt er helpen?

BERGEN OP ZOOM – De organisatoren van de herdenking bij de Engelse en Canadese oorlogsgraven weten één ding zeker: het gaat definitief door! Op 24 december branden kaarsjes bij de graven van alle gesneuvelde bevrijders. Maar ze zoeken nog wel extra vrijwilligers om dit mogelijk te maken.

De draaiboeken liggen klaar en de vergunning is er, meldt Joris Volker namens de organisatie. "Op 24 december zullen vanaf half vier 's middags de eerste kaarsjes aangaan om de soldaten te herdenken die liggen op de Canadese en de Engelse begraafplaatsen. Niets staat ons meer in de weg."

Aanmelden

Naast de drie Bergse Rotaryclubs hebben zich inmiddels al best wat vrijwilligers zich gemeld. Maar extra handjes zijn zeer welkom. Volker: "We zijn nu bezig met de totale invulling en daarvoor nog op zoek naar vrijwilligers. Het is een hele onderneming om ruim 2400 kaarsjes te laten branden." De organisatie is in gesprek met een aantal middelbare scholen en wil graag eveneens leerlingen betrekken bij de herdenking. Anderen die dit bijzondere initiatief mogelijk willen maken zijn ook van harte welkom om te komen helpen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar gerard@primavendi.nl.

"We kunnen alle handjes gebruiken", aldus Joris Volker. "Samen zullen wij op 24 december de helden herdenken waar wij onze vrijheid aan hebben te danken." Natuurlijk is iedereen welkom om dit te komen aanschouwen. De organisatie laat verder weten dat het voornemen is er een jaarlijk terugkerende herdenking van te maken; "Zodat deze militairen echt nooit worden vergeten."

Foto: Canadese Begraafplaats Groesbeek ©