Kerstboominzameling 2018 & Challenge ‘Duurzame Kerst’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Dit jaar organiseert de gemeente Bergen op Zoom de kerstboominzameling samen met het Natuurpodium. En dat betekent dat duurzaamheid centraal staat. Er zijn twee heuse challenges: eentje voor de meest duurzame juffen en meneren op de Brabantse Wal, en één voor kinderen thuis.

Natuurlijk is er weer de jaarlijkse kerstboominzameling aan het begin van 2018. De kerstbomen kunnen op vrijdag 5 januari tussen 13.00 en 16.00u worden ingeleverd op verschillende inzamellocaties. Hier zijn stempelkaarten verkrijgbaar, waarop wordt bijgehouden hoeveel bomen zijn ingeleverd. De kinderen met de meeste stempels ontvangen een geldprijs, De eerste prijs is 100 euro, de tweede is 75 euro en de derde is 50. Nadere informatie en inzameladressen vind je op www.bergenopzoom.nl, www.natuurpodium.nl en de Facebook-pagina’s van beide organisaties.

Challenge ‘Duurzame Kerst’ voor schoolklassen

Speciaal voor de groepen 5, 6, 7 en 8 is er de challenge ‘Duurzame Kerst’, waarmee klassen leuke prijzen kunnen winnen. De challenge bevat kennisvragen en een creatieve opdracht. Welke juffen en meneren laten zien hoe duurzaam ze zijn? De uiterste inleverdatum is 12 januari. Ook hierover is online informatie (link) te vinden. De opdracht en vragen inleveren doe je digitaal, via info@natuurpodium.nl.

Thuis-challenge

Misschien doet jouw klas ook mee met de challenge voor schoolklassen. Of niet. Dat maakt voor jou niet uit. Jij kan zelf, alleen of met een vriend(innet)je, ook meedoen met de challenge. Wat weet jij over kerstbomen en duurzaamheid? En wat maak jij van de creatieve opdracht? Voor de leukste inzendingen ligt een bioscoopbon klaar. Uiterste inleverdatum is eveneens 12 januari. Klik hier als je er meer over wilt weten. De opdracht inleveren doe je bij info@natuurpodium.nl.

Stockfoto: Pixabay/Kamilfoto