Krabbenfoor 2018 krijgt iets andere indeling én foodtrucks

BERGEN OP ZOOM – De voorbereidingen voor De Krabbenfoor zijn al weer even volop gaande. Vandaag kwam de organisatie met de eerste nieuwtjes: het parcours wordt deels anders ingedeeld en er komen foodtrucks!

Het grootste evenement van het jaar, in ieder geval qua bezoekersaantallen en betrokken ondernemers, vindt dit jaar plaats van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli. De organisatie is nog volop bezig met het programma en het indelen van de honderden kramen die dan in de stad staan. Maar een paar dingen mochten we al wel weten.

Pasar Malam verhuist

Er is een kritisch gekeken naar de indeling van het parcours en daarom is onder meer besloten dat de Pasar Malam gaat verhuizen. Die vindt je dit jaar op het Sint Catharinaplein. Daar hebben zowel de standhouders als de bezoekers wat meer ruimte om helemaal ‘senang’ te genieten van al dat lekkers en de bijpassende muziek. Mogelijk gaat de Indonesische/Maleisische markt zelfs nog wel groeien de komende jaren. Wat de Krabbenfoor-organisatie betreft moet dat kunnen daar.

Kermis, feel-good en kunst

Op hetzelfde plein komen waarschijnlijk ook wat kermisattracties te staan en enkele stands die aansluiten bij de feel-good kraampjes in het Vierkantje. Als je dan via de binnenplaats van het Markiezenhof weer richting de rest van het parcours loopt kom je de kunstmarkt tegen. Die is namelijk terug van weggeweest.

Foodtrucks

Wat er dan in de Potterstraat komt? Naast gewone stands met aanbieders van allerlei waren wordt een deel van deze straat ingericht met foodtrucks, in het deel tussen de Molstraat en de achterzijde van schouwburg De Maagd. Er valt dus alleen maar meer te smullen nog. En dat is nodig, hebben de mensen achter het evenement gemerkt. De reguliere terrassen zitten vaak zó vol dat het lastig is een plekje te vinden voor lekker eten.

Programma

Aan de programmering voor wat betreft de podia op Beursplein en Grote Markt wordt nog gewerkt dus daarvoor moeten we nog even geduld hebben. Wat er elders in de stad aan optredens gaat plaatsvinden is eveneens nog niet bekend. Er komt in ieder geval ook weer een podium in de Lievevrouwestraat, dat is al wel zeker. En het mobiele Schrobbelèr café De Kleine Vriendelijkheid staat weer ergens in de stad.

Op dit moment is ongeveer driekwart van de stands besproken en gevuld. Wie nog interesse heeft in deelname aan het evenement kan zich melden via de website of e-mail. De openingstijden van het marktgedeelte zijn dit jaar:
  • Donderdag 12.00 – 21.00 uur
  • Vrijdag 12.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 12.00 – 19.00 uur
  • Zondag 12.00 – 17.00 uur
Het avondprogramma op de podia en bij horeca stopt uiterlijk om 01.00 uur en op zondag is om 17.00 uur het evenement afgelopen. Volg de Facebookpagina voor alle updates.