Kritische vragen Lijst Linssen over nieuw onderkomen Parkeerbeheer

BERGEN OP ZOOM – De nieuwe gemeentelijke koers voor wat betreft parkeerbeleid wordt niet bepaald zonder slag of stoot geïntroduceerd. Na kritiek van de BSD op het (inmiddels bijgestelde) beleid aangaande extra vergunningen voor centrumbewoners, roert nu Lijst Linssen zich vanwege het kantoor waar Parkeerbeheer gevestigd is.

Namens haar partij heeft Lijst Linssen fractievoorzitter Martine Suijkerbuijk het college een brief gestuurd met kritische vragen over het aangepaste onderkomen van de parkeerdienst. Haar fractie was er van uitgegaan dat de nieuwe, meer gedigitaliseerde werkwijze een besparing op zou leveren maar is daar niet gerust op, na signalen uit de media. Er is zelfs extra werk- en kantoorruimte bijgekomen, volgens Parkeerbeheer onder meer om bezoekers in alle rust te kunnen ontvangen.

Lijst Linssen vraagt zich of die extra kosten werkelijk nodig zijn en of deze dienst niet kan worden ondergebracht in een van de panden die de gemeente toch al heeft. Nu wordt er alleen maar meer huur afgedragen. De lokale partij wil van het college weten hoe hoog de meerkosten zijn en of dit werkelijk niet anders kan worden ingevuld.